Innovative wall

Innovative wall 2020-07-07T06:52:37+00:00

Eerste proefwoning Airofill Innovative Wall Insulation is een succes!


Mei 2020 In opdracht van Woningcoöperatie Portaal in Amersfoort hebben we 7 mei de eerste testwoning met succes voorzien van Airofill Innovative Wall Insulation! De woningbouwcorporatie is actief bezig met het verduurzamen van haar woningportefeuille. Eind 2019 zijn we gestart met proefopstellingen op lab-niveau en stap voor stap opgeschaald naar meters grote proefmuren, waarbij mooie resultaten zijn geboekt. De innovatieve toepassing is zeer effectief bij woningen met een gemetselde baksteen gevel, bestaande uit een binnen- en buitenspouw blad met een vrije spouw.

Met de succesvolle proefwoning zijn we weer een stap dichterbij het goed verduurzamen van het bestaande woningaanbod. Vanuit circulariteitsoogpunt maar zeker ook vanuit de gestelde doelstellingen voor 2050. De huidige beschikbare producten voor na-isolatie laten in deze nog steeds wensen onbeantwoord. Airofill biedt voor de uitdaging echter een effectieve en complete oplossing!

Als Takkenkamp Groep zijn we één van de tien genomineerden van de Isolatie Uitdaging. Lees wat zij over ons mooie product Airofill Innovative Wall Insulation vertellen.


Waar staan we

We zijn inmiddels bijna 1,5 jaar aan het ontwikkelen en hebben grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van Airofill innovative wall insulation.

Ons recept is (voorlopig) uit ontwikkeld en we gaan nu versie 1.0 op de markt brengen! Op de achtergrond gaan we verder met ontwikkelen naar een 2.0 versie met een nog lagere lambda waarde! Dit gaan wij doen in samenwerking met Brightlands Campus.

Er wordt op dit moment uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van Airofill op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, binnenklimaat woning (het comfort), losmaakbaarheid en de veiligheid voor mens en omgeving. We hebben de 1e stap gezet om van handmatig naar volledig geautomatiseerd te produceren op een kleinschalige basis (om op termijn de productie te kunnen opschalen).

Airofill innovative wall insulation versie 1.0 heeft een lambda waarde van 0.020 dat betekend dat bij een spouwmuur van 6 cm een RC van 3.20 haalbaar is. Na proefopstellingen op lab niveau zijn we opgeschaald naar meters grote proefmuren waarbij Airofill machinaal wordt aangebracht zoals later ook in de praktijk gaat gebeuren. De proefmuren en simulatiewoning worden voorzien van diverse meetapparatuur om zo het gedrag en prestaties van Airofill in de spouwmuur te meten. Met deze data kunnen we verder optimaliseren om Airofill nog beter geschikt te maken en alle randvoorwaarden voor de toepassing in de spouwmuur helder te krijgen.

Wat gaan we de komende tijd doen

We gaan ervan uit dat we in januari – februari 2020 de eerste testwoningen uitvoeren, met als doel om in 2020 op te schalen naar ca 50 testwoningen om zo techniek en toepassingen verder uit te ontwikkelen. Eind 2020 plannen we om Airofill regulier en op grote schaal te kunnen toepassen om zo een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland en wellicht in de toekomst ook daarbuiten.

Wat gaat Airofill innovative wall betekenen

Airofill innovative wall insulation zal in combinatie met andere maatregelen in de woningschil een significante bijdrage gaan leveren in de 2050 doelstelling, beperken van de netto warmtevraag (elektrisch) en reduceren van CO₂ uitstoot. Dit zal op midden- en lange termijn lagere exploitatie kosten van het woningbezit mogelijk maken, de toegepaste materialen vragen weinig onderhoud en de uitvoering is eenvoudig.

Meld u alvast aan!

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk – Takkenkamp Isolatie
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl

Neem contact op!
Neem contact op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl