Innovative floor

Innovative floor 2020-04-24T06:47:32+00:00

Airofill Innovative Floor Insulation

.
Een doorbraak in de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad! Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het ontwikkelen en in de praktijk brengen van Airofill Innovatie Floor Insulation. Eind 2019 heeft de Takkenkamp Groep in samenwerking met Atriensis, Area Wonen, Goed Wonen en Methorst Zuigtechniek de eerste proefwoningen in Veghel en Gemert met succes voorzien van deze unieke manier van constructief dragende isolatie bij traditionele betonvloeren op zand.

Onder de vrij dragende betonvloer van de woning is het zand weggezogen met een speciaal aangestuurde robot. De lege ruimtes zijn vervolgens gescand middels een 3D scanner om de juiste inhoud van het isolatieschuim te kunnen bepalen. Dit alles vind plaats vanaf de buitenkant, aan de voorzijde van de woning om overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.

Een groot voordeel van deze gepatenteerde techniek is dat de bewoner(s) gewoon kunnen blijven wonen en niet voor een aantal dagen naar een vervangende woonruimte of wisselwoning hoeven. De woning hoeft dus niet ontruimd te worden, er wordt niet gesloopt in de woning en hierdoor kan de bestaande betonvloer met vloerafwerking gehandhaafd blijven. Erg plezierig dus voor bewoners!
.

.
Bij woningen gebouwd op zandgronden is de betonvloer vaak op het zand gestort en niet op de fundering gelegd. Zonder kruipruimte. Deze betonvloeren op zand komen voor in grote delen van Nederland. Tot het bouwbesluit van 1983 geen of zeer beperkte isolatie vanuit de bouw. Koude voeten en een hoge energierekening voor bewoners. Een warmtelek dat eigenlijk gedicht dient te worden bij het verduurzamen. Helaas vaak overgeslagen. Tot nu!

Eerste project Airofill innovative floor insulation

In februari van dit jaar zijn wij begonnen in opdracht van Area Wonen in Uden de eerste bewoonde woningen te voorzien van Airofill innovative floor insulation. De woningbouwcorporatie is actief bezig met het verduurzamen van hun woningportefeuille. Samen zijn we vorig jaar al gestart met een pilot van leegstaande woningen, waarbij woningen niet alleen een nieuwe schil en een nieuw dak hebben gekregen, maar waarbij er nu dus ook onder de woning is geïsoleerd. De innovatieve toepassing is zeer effectief bij woningen die ‘op zand’ gebouwd zijn. Hier ging nog erg veel warmte via de grond verloren, maar Airofill voorkomt dit!

Uit de eerder uitgevoerde pilots blijkt de isolatiewaarde van de woning een stuk hoger geworden. Tot slot blijkt uit de pilot dat vochtproblemen met deze methode ook voorkomen kunnen worden. Area Wonen en Goed Wonen Gemert overwegen om deze manier van vloerisolatie bij meer woningen die ‘op zand’ gebouwd zijn toe te gaan passen. En dat is natuurlijk goed om te horen!

Meld u aan!

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk – Takkenkamp Isolatie
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl

Neem contact op!

Airofill is bijzonder geschikt voor verduurzamingsvraagstukken waarbij midden- en laagtemperatuur voorzieningen in de woningen worden aangebracht.

Geïnteresseerd? Wij stellen graag samen met u passende maatwerk scenario’s op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl

Neem contact op!