Het product Airofill Innovative Wall bestaat in de basis uit Aerogel in combinatie met een aantal andere stoffen.

Aerogel is een isolatiemateriaal dat oorspronkelijk werd uitgevonden voor de ruimtevaart. Dit materiaal bestaat voor 99,8% uit lucht. Aerogels hebben een poreus vast netwerk dat luchtzakken bevat, waarbij de luchtzakken de meeste ruimte in het materiaal innemen. Door het gebrek aan vast materiaal is Aerogel bijna gewichtloos. De structuur wordt bepaald door silicium.

Pure Aerogel isoleert zeer sterk (lambdawaarde van 0,0135 W/m.K mogelijk) en haalt bij een geringe dikte een hoge isolatiewaarde. Met de gepatenteerde Airofill Innovative Wall brengen we een product op de markt dat uitstekend toegepast kan worden in de spouwmuur met een gefixeerde diepte (vaak 60mm). Door de Aerogel zijn veel lagere lambda-waardes mogelijk, en dus hogere isolatiewaardes bij een geringe dikte. Naden en kieren worden direct afgedicht waardoor de gevel van de woning nagenoeg luchtdicht wordt.

Het isolatiemateriaal is onderhoudsvrij en de applicatie vindt plaats met behulp van slimme, data gedreven isolatiemachines, waardoor de kwaliteit ter plekke wordt geborgd.

Contact